[...] posądzony o nakłanianie ludzi do zmieniania swoich nawyków żywieniowych. Do zmieniania swoich poglądów na temat diety, co jest dobre a co nie. Czy stwierdzenia, że niezdrowe produkty są tak naprawdę zdrowe. Nie oto chodzi. Chodzi o pokazanie ‘innej drogi’, drogi która jest mało popularna, a nawet w niektórych kręgach nie do pomyślenia. Gdyż [...]
[...] on stabilny poziom glukozy we krwi, co z kolei zabezpiecza energię dla centralnego układu nerwowego. Bogatymi źródłami węglowodanów są: makaron, ryż, ziemniaki, chleb, produkty zbożowe, musli, owoce, warzywa. Węglowodany powinny stanowić około 60% diety zawodnika wykonującego długotrwały trening. Węglowodany przed wysiłkiem Pełny zasób [...]
[...] musi zostać przeprowadzony na każdym z nas. Wiedząc już ile powinniśmy zjadać białek oraz węglowodanów, musimy zwrócić uwagę na to, z czego będziemy je czerpać, czyli na produkty spożywcze bardziej i mniej zdrowe. Na podstawie powyższych uwag pojawia się konieczność dokonania podziału na różne warianty, umożliwiające wybranie swojej [...]
[...] Czy są jakieś naturalne źródła szczególnie bogate w argininę? Arginina w pożywieniu występuje wszędzie tam gdzie jest białko. Szczególnie bogate w argininę są: - produkty mleczne: serki twarogowe, mleko, jogurty - wołowina, wieprzowina - mięso drobiowe - łosoś, tuńczyk, halibut - zboża, mąki - płatki owsiane - orzechy - soja, [...]
[...] diety w odpowiednich ilościach jest dość łatwo. Zapotrzebowanie na nie waha się między 0,6 a ok. 2,5g na kg masy ciała więc jest stosunkowo niewielkie a a nietrudno znaleźć produkty zawierające ponad 50% tego składnika pokarmowego. Trawiony jest jednak stosunkowo wolno. Większym problemem jest dostarczenie odpowiednich - zdrowych - tłuszczy [...]
[...] z najważniejszych zasad zdrowego żywienia. Według Piramidy Żywności opracowanej w Instytucie Żywności i Żywienia, w zdrowej diecie każdego dnia powinny znaleźć się: - produkty zbożowe, które są dobrym źródłem węglowodanów złożonych, białka roślinnego a także witamin z grupy B, magnezu, żelaza, cynku, błonnika pokarmowego - warzywa i [...]
[...] który utrzymuje stabilny poziom glukozy we krwi, co z kolei zabezpiecza energię dla centralnego układu nerwowego. Węglowodany złożone to: makaron, ryż, ziemniaki, chleb, produkty zbożowe, musli, owoce, warzywa. Węglowodany stanowią ok. 60% diety zawodnika wykonującego długotrwały trening. Węglowodany przed wysiłkiem Pełny zasób glikogenu w [...]
http://i33.photobucket.com/albums/d99/sofi183/00b_zps79d2da53.jpg SUPLE BIORĄCE UDZIAŁ W TEŚCIE pełna oferta suplementów firmy Hi Tec w sklepie http://www.sfd.pl/sklep/Hi-Tec_Nutrition-p1.html Whey C-6 http://www.sfd.pl/sklep/Hi-Tec_Nutrition_Whey_C-6-opis55.html http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Whey_C-6_i55_d380x380.jpg OPIS: - Matrix z 6 [...]
[...] Źródła węglowodanów w pożywieniu człowieka powinny pochodzić ze źródeł wyodrębnionych z naturalnych artykułów roślinnych. Miód, mączka ziemniaczana, suszone owoce, produkty te zawierają od 80-100% węglowodanów. Bogate w węglowodany są produkty zbożowe (mąka, kasze, makarony, pieczywo), które zawierają od 50-80% skrobi i mogą dostarczać [...]
[...] 8% maltotriozy i 82% wyższych oligosacharydów, które zwiększają skuteczność działania Carbo Pur, powodując jednak przy tym, że nie jest on tak dobrze rozpuszczalny jak produkty zawierające więcej cukrów prostych. Dzięki odpowiedniemu pokierowaniu procesem hydrolizy wchłanianie Carbo Pur jest długotrwałe i równomierne oraz nie wpływa na [...]
[...] Postępując zgodnie z powyższymi wskazówkami zobaczysz niesamowite efekty - trening będzie prostszy do wykonywania i będzie przynosić znacznie lepsze efekty. Rekomendowane produkty Cottage cheese (dokładnie taka nazwa jest zamieszczona na tym serku). Jest to serek twarożkowi, granulowany. Jeden z najlepszych budulców mięśni, jaki można znaleźć [...]
[...] na olbrzymi ładunek aminokwasów i najwyższą jakość białka również białko jaj polecane jest dla sportowcóe. Dodatkowym atutem jest to, że mogą je stosować osoby uczulone na produkty nabiałowe i nie tolerujące laktozy. MIESZANKI BIAŁKOWE Jeśli możesz sobie pozwolić na wybór tylko jednego suplementu, sięgnij po mieszankę białek. Połączenie [...]
[...] surowym, strawnego i czystego. Dodatkowa zaleta jest to, że owoce awokado nie zawierają cholesterolu. Awokado jest pożywieniem obojętnym (odczyn alkaliczny), minerały i produkty metabolizmu mają działanie zobojętniające odczyn krwi i innych płynów w ciele. Dlatego ciało ludzkie pracuje by zachować lekko alkaliczne pH (odczyn), alkalizująca [...]
[...] W tym celu bezpośrednio po treningu należy przyjąć na każdy kg masy ciała ok. 1g węglowodanów prostych lub o zróżnicowanej długości łańcuchów najlepiej w formie płynnej (np. produkty typu Carbo) a w kilka godzi po treningu - 100-200 g węglowodanów złożonych, najlepiej w formie stałej. Umożliwi to szybkie uzupełnienie ubytków glikogenu i [...]
[...] kulturyści przyjmują ok. 2g białka na każdy kilogram wagi ciała dziennie. Dobre źródła: ryba, kurczak i indyk bez skóry, białko jajek, chude czerwone mięso, beztłuszczowe produkty mleczne. >>>Węglowodany. Główne źródło energii (aczkolwiek to tłuszcze są w nią najbogatsze). Dzielone na cukry proste (łatwo trawione, powodują zwiększenie ilości [...]
[...] mobilizacji dużych zasobów energii. Właśnie i tu dochodzimy do sedna kwestii węglowodanów w gainerach, których skład decyduje o jakości tego typu odżywek. Tańsze produkty, o nieco niższej jakości zawierają wyłącznie cukry proste (glukozę, fruktozę), sacharozę (dwucukier - ten, który masz w cukierniczce). Posiadają one wysoki GI, i z [...]
[...] rozpuszczamy w wodzie lub w soku, a nie w mleku, to zawarta w niej szczątkowa ilość laktozy nie stanowi naprawdę żadnego problemu. Można też nabyć na naszym polskim rynku produkty ( dystrybutor z USA ), zawierające w swoim składzie laktazę - enzym odpowiedzialny za trawienie laktozy. Powyższe pozwala każdemu klientowi, cieszyć się smakiem [...]
[...] dobrego fundamentu, czyli jedzenia. Jeśli stać cię na dobrą dietę, to możesz pomyśleć o jakichś suplementach. Jeśli nie masz diety raczej nie warto FASZEROWAĆ SIĘ GAINERAMI (produkty zawierające w większości węglowodany i trochę białka) I "BULKAMI" (50% białka, 50% węglowodanów). Podstawa to dieta - względnie białko w formie WPC/WPI/WPH. [...]
[...] Opisywanie wszystkich właściwości napojów jak i pokarmów mija się z celem, gdyż obecnie dostęp do tego typu informacji jest bardzo łatwy choćby na SFD Jeżeli chodzi o produkty żywieniowe to wystarczy przestrzegać kilku reguł by nasze odżywianie było dla nas lekarstwem a nie trucizną. Jeżeli jesteśmy zadowoleni z naszej wagi - to nasz [...]